Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Mer mäklarfusk
 • Mäklare ändrar i sina annonser så att objekt som länge varit till salu ser ut som nytillkomna. Det avslöjar DN och SvD refererar.

  Det handlar om annonser på webbplatsen Hemnet. Där kan mäklarna nollställa den räknare som anger hur många dagar annonsen legat ute.

  Carl-Henrik Borg, vd på Hemnet, förnekar först att det går att påverka, men ändrar sig sedan och bekräftar att det går att nollställa räkneverket efter 25 dagar, skriver DN.

  Bland de mäklarfirmor som nollställt sina bostadsannonser nämner DN Oscars, Crown Estate, Siv Kraft, Christer Magnusson, Marina Ulfbåge och Bjurfors.

  Varken Fastighetsmäklarnämnden eller Mäklarsamfundet har uppmärksammat saken. Men Konsumentverket lovar att titta på saken efter DN:s avslöjande.

  Själv konstaterar jag att det kanske inte är förbjudet att göra på det här viset, men jag ser det ändå som fusk. Har ett objekt varit till salu länge kan det ju påverka priset. Men inte minste påverkas trovärdigheten för Hemnet, som Mäklarsamfundet är delägare i.

  Andra bloggar om: , ,

  Skrivet av av Carl @ 8:11

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.