Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Diskmedel lika bra som mögeltvätt
 • Mögel på fasaderna är ett gissel som drabbar många husägare. Men att köpa dyra medel för att tvätta bort detta är bortkastade pengar, visar Folksams test av mögeltvätt. Vanligt diskmedel fungerar lika bra, skriver bolaget i ett pressmeddelande som refereras av TT och GP.

  – Det är förstås oacceptabelt att dyra specialprodukter inte fungerar bättre än vanligt diskmedel. Det är viktigt att man som konsument känner till detta, säger Folksams miljöchef, Jan Snaar.

  Mögeltvättstestet är en del i Folksams färgtest av Sveriges vanligaste utomhusfärger. I fjol fick endast 7 av 45 testade färger godkänt. 21 utomhusfärger hade då efter två år möglat så mycket att Folksam helt avrådde från köp. En rekommendation som fortfarande gäller.

  Färgindustrins standardråd till konsumenterna är att underhållstvätta huset varje eller vartannat år. Men Folksams test visar att de dyra specialmedlen inte är speciellt verksamma.

  Slutsatsen av Folksams test är att det bästa sättet att komma till rätta med mögel och alger på målade träfasader är att först tvätta fasaden och sedan måla den med en bra färg, till exempel Alcro Bestå. Vad gäller tvättningen kan man lika gärna använda Yes diskmedel som dessutom är mycket billigare än dyra specialmedel, skriver Folksam.

  Andra bloggar om: , , , ,

  Skrivet av av Carl @ 20:04

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.