Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Bara två av tio terrängcyklar klarade test
 • Mountainbike En mountainbike ska klara tuffa tag i terrängen men gör det långtifrån alltid, berättar TT om ett test som gjorts av Råd&Rön. Av tio cyklar klarade sig bara två cyklar helt utan att gå sönder i testet.

  Cyklarna testades enligt en ny europeisk säkerhetsstandard. De två som klarade testet var Stonebreaker från Cykelringen och den betydligt billigare Mustang MTB. Nishiki Team var också slitstark, men missade ett av proven.

  De båda cyklarna som toppar testet kostar 7 000 respektive 2 000 kronor.

  På Greenfield 2600 Mount McKinley från Harald Nyborg gick i stort sett alla delar sönder. Även på Yosemite Highland från Biltema och Marvil Sierra gick styre och ram sönder. Biltema har nu stoppat all försäljning av sin cykel, enligt TT.

  GP har en egen artikel om testet. De berättar att firman Harald Nyborg inte tänker dra in sin katastrofalt dåliga cykel. De konstaterar i stället att du får vad du betalar för. Det kanske är dags att sluta betala något till ett företag med den inställningen!

  Som vanligt måste du vara prenumerant eller betala för att läsa Råd&Röns test på nätet. Ett tips kan vara att gå till biblioteket. Många av dessa brukar ha Räd&Rön.

  Andra bloggar om: , , ,

  Skrivet av av Carl @ 4:49

 • En Kommentar

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.