Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Barnbidrag ska delas
 • Det nuvarande systemet där barnbidraget alltid skickas till mamman ska ändras, föreslår en utredning. Lika stora delar skickas till mamman och pappan. Syftet är bidragssystemen ska moderniseras och fungera även för separerade föräldrar, läser jag i Riksdag & Departement.

  Utredningen handlar om hur de familjepolitiska stöden ska anpassas till den nuvarande situationen med många separerade föräldrar och växelvis boende för barnen.

  – Vi har i dag ett system som är konfliktdrivande, sade utredaren Göran Harnesk vid en presskonferens.

  Utredningen innehåller ett större antal förslag om hur reglerna kring barnbidrag, bostadsbidrag, vårdnadsbidrag och maxtaxor bör ändras för att det ska bli mer anpassat efter dagens verklighet, skriver R&D.

  Samtidigt har en debatt förts mellan S och V om delat barnbidrag på debattsidorna i SvD. Bakgrunden är att S tidigare föreslagit delat barnbidrag men V motsatt sig detta.

  ” Att Vänsterpartiet svek i frågan om könsneutrala barnbidrag är obegripligt. Samma Vänsterparti har motionerat i riksdagen om att individualisera föräldraförsäkringen med motiveringen att barn är båda föräldrarnas ansvar”, skriver S-kvinnor i ett inlägg.

  V har ändrat sig i frågan, skriver Wiwi-Anne Johansson (V), talesperson i socialförsäkringsfrågor, i et svarsinlägg. ”Om ni S-kvinnor ska vara konsekventa är det väl också dags för er att stödja vårt förslag om en individualiserad föräldraförsäkring”, skriver hon också.

  Andra bloggar om: , ,

  Skrivet av av Carl @ 7:17

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.