Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Nedskräpningsböter fastställda
 • papperskorg Jag har tidigare berättat att den nya nedskräpningslagen är klubbad. Då fanns inte ännu några tillämpningsregler eller bötesbelopp fastställda.

  Riksåklagaren har nu bestämt sig för bötesnivåerna för brottet, berättar DN. Och de varierar kraftigt beroende vilket skräp som lämnats kvar. Ölburkar, engångsgrillar och snabbmatsförpackningar ger 800 kronor i penningböter.

  Polisen ska däremot se genom fingrarna när folk kastar bort bussbiljetter, cigarettfimpar eller tuggummin. Sådant skräp betraktas nämligen som en ringa förseelse, utan straffansvar, skriver DN.

  När jag betraktar problemet ser jag just engångsgrillen som ett speciellt problem. Jag ser dem lite här och där, nu under sommaren. Men den är nog svår att slänga, den är varm länge. Slängs den i en papperskorg medan den är varm, kan det börja brinna. Då är det nog frestande att lämna kvar den.

  Det kanske borde till ett speciellt incitament för att ta hand om engångsgrillar. Om man fick betala en hög pant för den, minst tjugo kronor, skulle nog fler vara beredda att ta hand om och återlämna grillarna. Många andra skulle låta bli att köpa den.

  Även HD har uppmärksammat de nya reglerna.

  Andra bloggar om: , , , ,

  Skrivet av av Carl @ 9:04

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.