Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Vad gäller när flyget strejkar?
 • Konsumenträtt, Resor 29.06.2011

  Konsumentverket har uppmärksammat att det är strejk i Grekland och passar i ett pressmeddelande på att puffa för informationssidor på sin webbplats. De handlar om resenärers rättigheter om flygresor påverkas av en strejk.

  Normalt har du som resenär rätt till ekonomisk kompensation när ditt flyg ställs in eller blir kraftigt försenat. Men om förseningen eller det inställda flyget beror på en så kallad ”extraordinär omständighet” kan flygbolaget befrias från sitt ansvar. En ”extraordinär omständighet” kan till exempel vara väderförhållanden som gör det omöjligt att flyga eller politisk instabilitet. Strejk kan vara en ”extraordinär omständighet” men om det är det avgörs alltid från fall till fall, skriver KoV.

  Mer information om dina rättigheter vid försenade och inställda flyg hittar du i webbtjänsten Klagoguiden Resor och i artiklarna Försenat flyg och Inställt flyg.

  Andra bloggar om: , , ,

  Skrivet av av Carl @ 7:30

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.