Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Groddmarknaden störtdyker i Sverige
 • Efter det första inhemska fallet av Ehec, och Livsmedelsverkets varning, verkar marknaden för groddar vara död. Groddarna har försvunnit från butikshyllorna, berättar Ekot i ett inslag som refereras utförligt av TT i många tidningar. HD har en egen artikel som berättar om odlarnas oro.

  – Efter att livsmedelsverket gick ut med rekommendationen att inte äta råa groddar har vi återkallat de vi har i sortimentet. Vi följer det här väldigt noga och utgår från det myndigheterna rekommenderar, säger Staffan Ekengren, presschef på Ica, till Ekot.

  Även de andra livsmedelsjättarna, Coop och Axfood (Willys, Hemköp och Prisextra) har stoppat all försäljning i sina butiker.

  Risken är väl stor att många kommer att betrakta groddar med stor skepsis framöver, oavsett orsaken till Ehec-utbrottet. Det är faktiskt inte helt klarlagt att det faktiskt är groddar som sprider den. Ännu mindre klarlagt är hur kolibakterierna hamnad bland dessa.

  Andra bloggar om: , ,

  Skrivet av av Carl @ 9:52

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.