Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Rötmånadsvarningar
 • Rötmånaden infaller enligt bondepraktikan från sista veckan i juli fram till sista veckan i augusti. Men det är inte bara då vi måste vara extra försiktiga med maten. Värme och fukt får bakterierna att frodas, inte bara under rötmånaden, varnar Livsmedelsverket i ett pressmeddelande. Även DN har en artikel på ämnet.

  – Men det går att göra mycket för att hålla maten fräsch och undvika magsjuka. Det gäller att hålla maten kall från butiken till hemmet, att ha ordentligt kallt i kylskåpet och att tvätta händerna innan man lagar eller äter mat , säger Mats Lindblad, mikrobiolog vid Livsmedelsverket.

  Enkla regler som minskar matsvinnet också.

  Andra bloggar om: , , ,

  Skrivet av av Carl @ 11:21

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.