web analytics
  • Rötmånaden infaller enligt bondepraktikan från sista veckan i juli fram till sista veckan i augusti. Men det är inte bara då vi måste vara extra försiktiga med maten. Värme och fukt får bakterierna att frodas, inte bara under rötmånaden, varnar Livsmedelsverket i ett pressmeddelande. Även DN har en artikel på ämnet.

    – Men det går att göra mycket för att hålla maten fräsch och undvika magsjuka. Det gäller att hålla maten kall från butiken till hemmet, att ha ordentligt kallt i kylskåpet och att tvätta händerna innan man lagar eller äter mat , säger Mats Lindblad, mikrobiolog vid Livsmedelsverket.

    Enkla regler som minskar matsvinnet också.

    Andra bloggar om: , , ,

    Skrivet av av Carl @ 11:21

  • Kommentera

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.