Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » God potatisskörd ger låga priser
 • Goda skördar i början av årets säsong slår nu tillbaka mot potatisodlarna – i form av pressade priser, läser jag i ATL som refererar Kristianstadsbladet.

  Tydligen kan vi vänta oss låga priser framöver också, vilket ger minskade intäkter för odlarna.

  – Den här prisbilden kommer att stå sig under färsksäsongen och jag är rädd för att det blir fortsatt låga priser, säger Lars Elofson, ordförande i branschorganisationen Svensk potatis, till Kristianstadsbladet.

  Andra bloggar om: ,

  Skrivet av av Carl @ 9:27

 • En Kommentar

  • johan wännman skriver:

   Det är väl inte dumt att vi kan hålla låga priser på maten, arbetar du hårt med kroppen, så är inte det dumt med potatis,men sitter du i soffan bara, så avstå potatis.
   Är norrlänning lite galen och nyfiken, har prövat att sätta potatis på ett nytt skogshygge, var markberett men inga trädplantor kommer att sättas där i år.
   jag satte min potatis på lägsta punkten, alltså där man inte skall sätta trädplantan.
   king edward och mandel är satt för hand ca 75 kilo, satte sent, dagarna innan midsommarn, nu är blasten uppe i ca 20 centimeter, skall kupa och hålla tummarna.
   fungerar detta så är det möjligt att vi kan lära upp ny arbetskraft att sätta potatis på våra hårt kritiserande skogsavverknings arealer, åtminstone låna ytan något år eller två, jag använde ett brytjärn och hackade ner dem, men funderar starkt på att skaffa ett planterings rör för skogsplant, detta är ju roligt ju.

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.