Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Maten ver mycket billigare förr – inte sant?
 • En av de bloggar jag regelbundet läser publiceras av min vän Louise Ungerth, konsument- och miljöchef på Konsumentföreningen Stockholm. Nyligen hittade jag ett mycket intressant inlägg.

  Louise hade hittat ett reklamblad från Konsum daterat 1993. Hon tog sig före att gå ner till Coop Extra och notera motsvarande priser idag.

  Jämförelsen är belysande, prisskillnaderna var mycket små. I vissa fall var varorna lite dyrare idag, i andra fall till och med billigare.

  Det enda jag undrar över är mejeriprodukter. I hennes jämförelse fanns bara Lättyoggi med, hur är det med mjölk, grädde, smör och ost? Där har jag en känsla av att priserna gått upp mer. Någon kanske vet?

  Uppdatering: Jodå min känsla stämde. Smör och ost har blivit rejält dyrare, visar Louises fortsatta prisjämförelse. Men även raklödder och tandborstar! Hur det är med mjölk och grädde väntar jag med spänning på! Någon som vet vad de kostade 1993?

  Andra bloggar om: ,

  Skrivet av av Carl @ 8:23

 • 2 Kommentarer

  • Louise Ungerth. skriver:

   Hej Carl,
   Jag har hittat ett annonsblad till från 1993, så jag ska kolla om det finns fler mejerivaror i det. Har för mig mjölk kostade sådär 6:- 2005/2006, så mejerivaror har nog gått upp rent allmänt. Lätt Yoggi kanske är en ”PRO-produkt” dvs finns med i deras prisundersökning. Alla kedjor har oftast löjligt låga priser på de produkterna.Läs min blogg i morgon eftermiddag, så får du se…

  • […] har tidigare berättat att min vän Louise Ungerth, konsument- och miljöchef på Konsumentföreningen Stockholm (KfS), […]

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.