Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Återvinning fungerar dåligt
 • Sedan nära 20 år tillbaka är det förpackningsproducenterna som är ansvariga för att samla in och återvinna tidningar och förpackningar. Genom företaget FTI, förpacknings- och tidningsinsamlingen, sköts de återvinningsstationer som står utplacerade på allmänna platser.

  Men återvinningen kritiseras. Många har långt till insamlingsplatserna som ofta är överfulla och skräpiga. Många kommuner och bostadsbolag har ordnat egna insamlingar, vilket gör att konsumenterna får betala återvinningen dubbelt upp, berättar Ekot.

  Nu vill regeringen utreda frågan. Inom ett år ska utredningen komma med förslag på hur återvinningen kan bli effektivare samtidigt som den ska vara enkel för konsumenterna. Men regeringens utredare Lars Ekekrans tror att det kan bli svårt.

  – Jag ser det inte som ett självmordsuppdrag men det är ett tufft uppdrag för det finns många viljor, starka viljor, i sammanhanget, säger Lars Ekekrans till Ekot.

  Det finns flera brister, tänker jag. Varför är det ingen pant på vissa PET-flaskor, till exempel? Jag har utan framgång sökt svaret.

  Andra bloggar om: , , ,

  Skrivet av av Carl @ 20:32

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.