Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Varning för självplockade musslor
  • Musslor Livsmedelsverket avråder just nu från att äta musslor som man har plockat själv längs Bohuskusten. De kan vara giftiga, skriver verket i ett pressmeddelande.

    Den senaste veckan har det visat sig att musslorna på flera ställen längs Bohuskusten innehåller alggiftet PST, som är mycket hälsofarligt.

    – Jag känner inte till att vi någonsin tidigare har uppmätt så här höga halter av giftet PST i musslor i Sverige, säger statsinspektör Ingrid Nordlander.

    – Vi avråder just nu från att äta musslor som man har plockat själv längs Bohuskusten. De svenska musslor som finns i butik kommer dock från odlingar kontrollerade av Livsmedelsverket, där man inte funnit några gifter.

    Livsmedelsverket kontrollerar varje vecka innehållet i musslorna och förekomsten av olika giftalger i de havsområden längs västkusten där man odlar musslor eller kommersiellt fiskar vilda musslor. Det aktuella läget anges på Livsmedelsverkets webbplats.

    Andra bloggar om: ,

    Skrivet av av Carl @ 16:31

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.