Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Oseriös insamling
  • Skojare & bedragare 20.04.2008

    Gefle Dagblad varnar för en oseriös klädinsamling, som påstås hjälpa behövande i Ryssland och Ukraina. Lappar om insamlingen har delats ut runt om i landet, bland annat i Gävle.

    På lappen står ett företag med namnet VDV Logistik men företaget finns inte registrerat någonstans, skriver GD. Det telefonnummer som står angivet går till en telefonsvarare där en fryntlig man på ett sluddrigt sätt hänvisar till företagets telefontider men där ingen svarar när man ringer. Det går heller inte att lämna ett meddelande.

    Svararen hänvisar även till den påstådda hjälp organisationen orphanhome, och dess webbsida på www.orphanhomecare.org där det påstås finnas mer information.

    Den självutnämnda hjälporganisationen är med på FRII:s (frivilligorganisationernas insamlingsråd) varningslista över oseriösa hjälporganisationer.

    -Så kallade organisationer som Orphan Home Care har inget kontrollerat insamlingskonto eller 90-konto som det även kallas. Därför finns det ingen kontroll eller redovisning var kläder hamnar, säger Erik Zachrison generalsekreterare på Frii, till GD.

    Vad som händer med skänkta kläder när väl bluffinsamlarna fått tag på dem är svårt att säga.

    -Det kan vara allt från en marknad i Polen till en second-hand butik någonstans i övriga Europa, säger Zacrison som uppmanar till att bara skänka till etablerade organisationer.

    Andra bloggar om: , , , ,

    Skrivet av av Carl @ 4:57

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.