Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Vitaminer kan ge kortare liv
 • Piller Vitaminer och andra antioxidanter brukar anses vara bra för hälsan. Nu varnar BBC i en sammanställning av forskningsresultat att dessa kosttillskott till och med kan leda till förtida död.

  Forskare vid Köpenhamns universitet anser att vitamin A och E kan störa kroppens naturliga försvarsmekanismer.

  Betakaroten, vitamin A och E kan leda till ökad dödlighet, skriver forskare vid det respekterade Cochrane Collaboration. De har sammanställt resultat från olika studier om effekterna av betakaroten, vitamin A, C och E samt selen.

  Dessa kosttillskott har allmänt ansetts kunna minska skadorna av så kallade fria radikaler.

  I sin sammanställning kom forskarna fram till att vitamin A kunde leda till en ökad dödsrisk på 16 %, betakaroten ökade dödsrisken med 7 % och vitamin E ökade risken med 4 %.

  Vitamin C verkade inte påverka risken att dö, men forskarna påpekar att ytterligare studier behöver göras. Detsamma gäller för selen.

  Forskarnas slutsats var att de inte kunnat hitta något stöd för att tillskott av antioxidanter gav någon förebyggande effekt, enligt BBC.

  Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,

  Skrivet av av Carl @ 5:42

 • En Kommentar

  • Kaktusblomman skriver:

   Hej! Min läkare som är duktig på naturmedel säger att dessa studier är missvisande och att man inte tagit upp den forskning som visar motsatsen.

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.