Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Lågenergilampor blir dyrare
 • Den gamla typen av glödlampor håller på att fasas ut inom EU, av energibesparingsskäl. Då nås vi av nyheten att branschen varnar för prishöjningar på lågenergilampor och lysrör, enligt ett pressmeddelande från Belysningsbranschen. Prishöjningarna uppmärksammas också av TT i en notis.

  Anledningen är att de sällsynta jordartsmetaller som behövs för att tillverka lyspulvret i vissa typer av lampor blivit dyrare, i vissa fall har priset ökat med 100 procent. Prisökningarna beror bland annat på ökad efterfrågan och att Kina, som på senare år stått för närmast all produktion, minskat exporten.

  I praktiken kommer priserna på lågenergilampor och lysrör att bli 20-30 procent, enligt TT.

  Andra bloggar om: , , ,

  Skrivet av av Carl @ 8:31

 • 2 Kommentarer

  • Priserna stiger för att metallerna blir dyrare, men om man inte kollar upp kvaliteten när man ska köpa lågenergilampr kan priset bli onödigt högt eftersom det tyvärr finns märken som är sämre. När man ska köpa lågenergilampor kan det därför vara värt att kolla lite på kvalitet och inte bara pris för att verkligen göra en besparing!

  • Carl skriver:

   Vad menar du med kvalitet? För mig är det mest fråga om färgtemperatur och god färgåptergivning. Att bara tala om kvalitet är som att tala om god smak, ingen kan definiera den. /Carl

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.