Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Sveket mot pensionärerna
 • Det blir ingen skattesänkning för pensionärerna i nästa budget, meddelade alliansens partiledare i ett inlägg på DN Debatt. Skatten för pensionärerna kan sänkas 2013 eller 2014 – om de offentliga finanserna är i balans, skriver de. Inlägget refereras i en vitt spridd TT-artikel.

  Jag har flera gånger kritiserat beskattningen av pensionärerna. Enligt min uppfattning är pension inget annat än uppskjuten lön, och borde beskattas därefter. Det borde inte finnas någon skillnad i beskattning mellan löntagare och pensionärer.

  I valrörelsen lovades pensionärerna guld och gröna skogar och såg till att pensionärerna fick en mindre skattesänkning i valårets budget. Men nu är det alltså andra toner. I stället satsar alliansen på sänkt restaurangmoms, men det är tveksamt om det kan leda till några nya jobb.

  Att de svenska pensionärerna är misshandlade är helt klart. Det gäller inte bara den högre beskattningen, pensionärerna har fått sänkt pension när den så kallade bromsen i det senaste pensionssystemet slagit till.

  – Under 2010-2011 har pensionärerna fått sin inkomstpension sänkt med 7,3 procent. För en genomsnittspensionär har det inneburit en ganska kraftig sänkning, över en 1.000-lapp i månaden, säger Curt Persson, ordförande i Pensionärernas riksorganisation (PRO), till TT.

  Att regeringen fortsätter att misshandla pensionärerna är ett svek. Inte minst gäller det KD, som inför valet lovade pensionärerna snara skattesänkningar. Göran Hägglund kan lägga ytterligare ett fiasko till sitt facit och kritiseras även internt.

  Skillnaden i skatt mellan pensionärer och löntagare var feltänkt. Den motiverades med den så kallade arbetslinjen, som skulle göra det mer lönsamt att arbeta och därmed skapa fler jobb. Att arbetslinjen varit framgångsrik återstår för regeringen att bevisa, den har i stället lett till sociala katastrofer. Vi har i dag det som Moderaterna kallade för massarbetslöshet.

  Dessutom borde det nuvarande, sjuka, pensionssystemet rivas upp så snart som möjligt!

  Andra bloggar om: , , ,

  Skrivet av av Carl @ 8:49

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.