Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Asfaltsskojarna slår till igen
  • Skojare & bedragare 23.04.2008

    Jag har flera gånger berättat om de så kallade asfaltsskojarna, som numera även har stenläggning på sin repertoar. Nu läser jag i SvD att de slagit till igen.

    För 76 000 kronor skulle hantverkarna lägga sten på garageuppfarten, riva en gammal trappa och bygga en ny och göra en uteplats. Men resultatet blev inte alls som Jannie Nilsson och hennes sambo tänkt sig. När hon lutade sig mot trappan rasade delar av den ihop. Familjen är en av många som drabbats av oseriösa stenläggare.

    I går var trappan och garageuppfarten klar – men det var långt ifrån vad Jannie Nilsson och sambon hade tänkt sig. Stenläggningen på garageuppfarten bestod av småstenar i ett ojämnt lager och mellan garageporten och stenläggningen fanns ett mellanrum på en och en halv decimeter.

    Men det var långt ifrån det värsta. Stentrappan upp till dörren bestod av stenblock som staplats löst på varandra. Den lutar och består av stenar vars färg inte passar ihop med husets eller grundens färg.

    – Det ser för jävligt ut, säger Jannie Nilsson till SvD.se.

    När hon i morse lutade sig mot en av trappans väggar rasade den samman.

    Paret betalade de första 20 000 kronorna i kontanter till hantverkarna.

    När de nu har sett resultatet vägrar det att betala de resterande 56 000 kronorna. En lokal murare tittade på trappan och kunde bara konstatera att arbetet var undermåligt. När man konfronterade stenläggarna blev stämningen hätsk.

    – De hotade oss med nävarna och var väldigt aggressiva. Men när vi sade att vi skulle ringa polisen försvann de på två röda sekunder, berättar Jannie Nilsson för SvD.

    Andra bloggar om: , , , , , ,

    Skrivet av av Carl @ 7:32

  • En Kommentar

    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.