Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Säsong för asfaltsskoj igen
  • Skojare & bedragare 12.03.2008

    asfaltspricka Varje vår upprepas samma sak – oseriösa asfalts- och plattläggare försöker lura fastighetsägare på pengar. I år är de rekordtidiga. ”De brukar dyka upp med vårblommorna”, säger en polis till SvD.se.

    Från södra Sverige kommer nu rapporter om att oseriösa och asfalts- och plattläggare är i farten. Det handlar om personer som erbjuder billiga tjänster åt fastighetsägare – men som i flera fall har anklagats för bedrägerier, svartjobb och hot.

    Att ringa på hos fastighetsägare och erbjuda olika tjänster är inte olagligt i sig självt. Men polisen får varje år anmälningar från privatpersoner som känner sig lurade – i vissa fall håller asfalten dålig kvalitet och i andra fall har asfaltsläggarna helt enkelt inte utfört den tjänst som fastighetsägaren betalat för.

    Många känner sig också hotade och tvingade att tacka ja till att köpa olika tjänster.

    – Alla är inte oseriösa, men det finns de som är det. Det är flera olika personer som håller på med det här, både sådana som har det som sitt uppehälle och andra som bara är rent kriminella, säger Mikael Terplan, inspektör på Jönköpingpolisens kriminalunderrättelsetjänsttill SvD.

    Det rör sig om klassiskt skoj, som dyker upp varje år. Tv-programmet Insider hade ett reportage om skojarna för något år sedan. De är ofta baserade på de brittiska öarna men reser runt, även i Sverige.

    Andra bloggar om: , , ,

    Skrivet av av Carl @ 18:19

  • 3 Kommentarer

    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.