Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Betalning via appar och program ska utredas
 • Konsumenträtt 26.09.2011

  Det finns problem när köp sker via Internet med till exempel spel eller appar. Jag har till exempel hävdat att extraavgifter i spel riktade till barn borde förbjudas och berättat att betalning via appar är närmast laglöst land.

  Regeringen tänker nu ta reda på hur konsumentens rättsliga ställning ser ut vid denna typ av köp, berättar TT i en artikel. På initiativ av konsumentminister Birgitta Ohlsson (FP) ska en ny utredning titta närmare på bland annat vad som gäller när barn köper saker med mobiltelefonen eller läsplatta. Utredningen ska vara klar den 31 maj 2012, skriver TT.

  Varför utredningen begränsats till frågor om barn framgår inte. Det finns många andra frågor kring betalning med program via Internet som borde utredas. Lagstiftningen har inte hängt med den nya tekniken.

  Andra bloggar om: , , , , , ,

  Skrivet av av Carl @ 10:03

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.