Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » KO och PTS vill ha skriftlig bekräftelse vid försäljning per telefon
 • För att komma åt oseriösa telefonförsäljare måste lagen skärpas. Krav på skriftligt godkännande av avtal vid all telefonförsäljning bör införas, skriver KO Gunnar Larsson och PTS generaldirektör Göran Marby i en debattartikel i SvD.

  Att det fixas och trixas vid försäljning per telefon är inget nytt. Många kunder hävdar att de inte beställt något, andra att de inte ingått något abonnemang. Tidigare infördes ett krav på att samtalen skulle spelas in för bevisning, men det förekommer att det klipps i inspelningarna.

  De båda generaldirektörerna vill nu se ny lagstiftning om skriftligt godkännande av avtal vid all telefonförsäljning.

  ” Den stora fördelen är att det inte längre skulle råda några tveksamheter om vilket avtal som slutits och förtroendet för telemarketingbranschen skulle öka. Detta skulle konsumenter tjäna på, liksom alla de företag som bedriver seriös försäljning”, skriver de.

  Heja generaldirektörerna! Vi får väl se hur politikerna reagerar, de har hittills varit senfärdiga. KoV framförde ett liknande förslag 2007. Skojare ska stoppas!

  Uppdatering: Även TT uppmärksammar debattinlägget.

  Andra bloggar om: , , , , ,

  Skrivet av av Carl @ 17:29

 • En Kommentar

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.