Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » SJ får underkänt av kunderna – tänk om!
 • Kvalitet, Resor 10.12.2012

  Det borde vara dags för SJ att tänka om. Mer än 60 procent av resenärerna är missnöjda, framför allt med prisvärde och punktlighet. SJ placerar sig klart sämst när det gäller kundnöjdhet. Det visar årets undersökning (pdf) av persontransporter som gjorts av Svenskt Kvalitetsindex (SKI). SvD har en artikel om undersökningen som i sin tur refereras av TT i många olika medier.

  SJ kanske inte kan ställas till svars för alla försenade och inställda tåg, det beror bland annat på bristande underhåll. Däremot kan SJ ställas till svars för dålig information.

  SJ är helt och hållet ansvariga för sitt märkliga biljettsystem, som ofta gör det billigare att flyga eller ta bilen. Systemet är dessutom obegripligt. Likaså är de ansvariga för dumheter som att vilja sluta sälja biljetter på tågen, något som de för övrigt var tvungna att backa från.

  SJ måste börja tänka om, i fall de vill bli hela folkets järnväg igen.

  Andra bloggar om: , , , ,

  Skrivet av av Carl @ 9:53

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.