Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Nytt sätt att kopiera dina kortuppgifter
  • Hittills har bedragarna oftast kopierat, skimmat, dina kortuppgifter genom att kopiera magnetremsan på ditt kort med hjälp av en egen kortläsare. Nu varnar polisen för ett nytt, enklare sätt som bedragarna använder, läser jag i DN.

    Med hjälp av en mobilkamera och några medhjälpare på en pokersajt tömmer bedragare kontokort i olika delar av Sverige.

    En kapning kan gå till så här: När kunden ska betala lämnar han eller hon kontokortet till en anställd som går i väg för att dra kortet. Efter en stund kommer personalen tillbaka och kunden undertecknar kvittot. Men innan kortet lämnas tillbaka har den anställde fotograferat av kortets framsida och baksida med sin mobilkamera. Bilden skickas med MMS till en medhjälpare som på det viset får både kortnummer och den tresiffriga cvv-koden. En medhjälpare som befinner sig på ett internetcafé för att spela nätpoker.

    – Genom bilderna har han allt som behövs för att öppna ett spelkonto på någon av de många pokersajterna, säger Kaj Hahne, kriminalinspektör på Stockholmspolisens bedrägerirotel. Några minuter senare är det ursprungliga kontot tömt.

    – Lämna aldrig ifrån dig ditt kontokort. Då riskerar du att få det tömt, säger kriminalinspektör Kaj Hahne vid Stockholmspolisens bedrägerirotel till DN.

    För att kunna göra på det här sättet behöver bedragarna känna till din så kallade cvv-koden som brukar stå på kortets baksida. För att göra ditt kort lite säkrare kan du göra som jag berättat om tidigare. Skrapa bort cvv-koden, men anteckna den först!

    Andra bloggar om: , , , , ,

    Skrivet av av Carl @ 8:30

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.