Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » KO kräver böter för midsommarannons
  • Regn ”Pengarna tillbaka om det regnar på midsommar”, lovar företaget Sova AB i sina annonser. Men läser man det finstilta visar det sig att det måste regna mer än fem millimeter i Malmö mellan 12 till 15 på midsommarafton för att erbjudandet ska gälla.

    Redan för ett år sedan förbjöd KO företaget att marknadsföra erbjudandet utan att tydligt redogöra för villkoren i annonserna, skriver Konsumentverket i ett pressmeddelande. Förbudsföreläggandet, som var förenat med ett vite på 300 000 kronor, godkändes av företaget.

    I tidningsannonser i år fortsätter Sova AB med marknadsföringen. Längst ner i minimal stil göms villkoren att det är i Malmö som det ska regna.

    Informationen är inte tillräckligt tydlig, anser KO, som nu begär att Stockholms tingsrätt dömer ut vitet på 300 000 kronor. Marknadsdomstolen har tidigare förbjudit liknande annonser.

    Uppdatering: Sydsvenskan har en egen artikel om ”regnlöftet”

    Andra bloggar om: , , ,

    Skrivet av av Carl @ 5:53

  • En Kommentar

    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.