Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Barns nätköp kan hävas
 • Barn_datorI somras kom en i mitt tycke märklig dom där Marknadsdomstolen slog fast att det är okej att barn köper virtuella saker i spel på nätet. Den kunde tolkas så att förälders samtycke inte behövdes.

  Men så är inte fallet, läser jag i en DN-artikel. För att barn ska kunna ingå avtal, köpa något, behövs visst förälders samtycke. Men samtycket kan ske i efterhand. Om föräldern inte samtycker kan köpet hävas, skriver DN.

  Den slutsatsen grundar sig på en genomgång som det tidigare justitierådet Torgny Håstad gjort kring avtalsvillkoren för köp genom läsplattor och mobiler i en utredning som regeringen beställt.

  – Företag får sälja till barn, men barnen är inte bundna av detta köp. Förmyndaren får då chansen att häva avtalet, säger han till DN.

  Köp av denna typ debiteras ofta på telefonräkningen, köpet sker alltså på kredit. Då borde det räcka att protestera hos kreditgivaren, telekombolaget. Enligt DN kan telefonbolaget inte heller stänga av abonnemanget för att du inte vill betala en viss del av räkningen.

  Andra bloggar om: , , , , , ,

  Skrivet av av Carl @ 8:36

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.