Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Räntefri julklapp kan bli dyr
 • Många kommer att skuldsätta sig för att klara julklapparna. Det visar en undersökning som låneförmedlaren Advisa beställt från undersökningsföretaget ISS. Var tredje person i undersökningen uppger sig i år vara redo att handla julklappar på avbetalning och var femte är redo att gå till banken för att ta lån till julklappar. Det rapporterar både SvD och DN utifrån undersökningen.

  Det är numera vanligt att olika avbetalningsplaner marknadsförs som räntefria. Men det kan bli dyrt, som jag tidigare berättat. Även DN tar upp samma tema. Avbetalningsplanerna kan, trots att de är räntefria, innehålla både uppläggningsavgifter och aviavgifter.

  En julklapp som exempelvis kostar 2 000 kronor kan genom avbetalningsplan på 12 månader i slutändan kosta drygt 2 700 kronor om uppläggningsavgiften ligger på 395 kronor och aviavgiften är 29 kronor per avi. Detta trots att avbetalningen är räntefri, exemplifierar DN.

  Det gäller alltså att se upp, räntefritt är inte kostnadsfritt. Det bästa är nog att handla för pengar man redan har.

  Andra bloggar om: , , , , , ,

  Skrivet av av Carl @ 8:47

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.