Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » PPM-soffan har lönat sig
 • Pension 02.05.2014

  SoffaOm du inte gjort ett aktivt val av PPM-fonder blir dina spelpengar automatiskt placerade i sjunde AP-fonden, i AP 7 Såfa. Men det verkar inte ha varit någon nackdel, för den som varit med från början har den genomsnittliga årliga utdelningen varit 6,2 procent. Det skriver DN som läst delar av Pensionsmyndighetens årliga rapport. DN-artikeln refereras även av Ekot.

  För de som haft en egen vald portfölj är siffran lägre, 4,8 procent. Men det är inte hela sanningen, en egen vald portfölj kan gå betydligt bättre eller sämre än så. Men då är en låg avgift av stor betydelse.

  Men det spelar egentligen ingen roll, jag är fortfarande mycket kritisk till det nuvarande pensionssystemet. Det gäller inte minst att vi är tvingade att spela med delar av vårt pensionskapital. Jag tycker fortfarande att systemet måste göras om, vi riskerar att bli ännu fattigare när vi går i pension.

  Uppdatering: Småningom kom även TT-referatet av artikeln som publicerades i flera tidningar.

  Andra bloggar om: , , , ,

  Skrivet av av Carl @ 8:39

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.