Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Svenskar reser utomlands för billigare tandvård
 • Tandläkare Den som behöver gå till tandläkaren kan tjäna på att jämföra tandvårdspriser inte bara i Sverige utan också utomlands. Med den nya tandvårdsreformen ersätts patienten enligt ett referenspris för vad regeringen anser att olika typer av behandling ska kosta. Men hos svenska tandläkare kostar ingreppen ofta mer, hör jag på Ekot.

  Regeringen har i sin tandvårdsreform definierat ett referenspris, ett tak för hur mycket ingreppet ska kosta och också vad patienten subventioneras för.

  Men referenspriset motsvarar inte det verkliga priset, menar många tandläkare i Sverige och då får patienten betala mellanskillnaden om han eller hon inte hittar ett billigare alternativ.

  Med de ökande priserna stiger alltså intresset för billig tandvård utomlands. Av alla ingrepp genomförda utomlands som Försäkringskassan ersatte under 2005 och 2006 är nästan 60 procent just tandvård. Hälften av den tandvården har gjorts i Estland och Polen, berättar Ekot.

  Själv känner jag ett äldre par som valde att resa till Mallorca för att få sina tänder fixade. De tjänade in resan och fick en bra slant över. Dessutom en semester!

  Andra bloggar om: , ,

  Skrivet av av Carl @ 6:40

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.