Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Nu ska roamingavgifter inom EU bort
 • EU, Resor, Telekom 04.07.2015

  mobil_pa_strandRoamingavgifter, de som du får betala när du använder andra operatörers nät i andra länder, ska vara avskaffade inom EU om två år, men redan nästa år ska det bli billigare. Det har EU-parlamentet och medlemsländerna har kommit överens om, rapporterar Ekot.

  Hittills har EU infört pristak för samtal och sms inom unionen, men något liknande har inte funnits för datatrafik, det man brukar kalla mobilsurf. Eftersom datatrafik är operatörernas nya kassako har det i vissa EU-länder kunnat bli rejält dyrt att mobilsurfa. Det har jag varnat för tidigare.

  Men nu är det alltså dags. Från och med april nästa år ska operatörerna bara få ta ut en bråkdel av vad det idag kan kosta att ringa, surfa och skicka sms när man är på resa inom EU. Och sedan, från den 15 juni 2017 ska roamingavgifterna vara helt borttagna, skriver Ekot.

  Det är egentligen obegripligt varför det ska kosta så mycket att använda mobilen utomlands. Tekniskt sett är det mycket enkelt att koppla ihop näten, via internet. EU-beslutet är alltså logiskt.

  Uppdatering: Nu har borttagandet kommit ett steg närmare. Detta sedan sedan en preliminär EU-uppgörelse slutits i frågan om grossistpriserna – hur mycket telefonbolagen betalar varandra. Det rapporterar TT.

  Andra bloggar om: , , , , , ,

  Skrivet av av Carl @ 8:07

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.