Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Mobilsurf utomlands dyrt trots pristak
 • Resor, Telekom 14.12.2009

  Jag har flera gånger varnat för att mobilsurfa när du är utomlands. Nu har det kommit en EU-överenskommelse, men den påverkar inte de höga priserna.

  Operatörerna ska framöver fråga surfkunder om lov innan man tar ut mer än 500 kronor för datatrafik, så kallad roaming. Det berättar Ekot.

  Överenskommelsen innebär en minimal förbättring. Möjligtvis varnar det kunder som inte är medvetna om de höga surfkostnaderna i vissa länder, men det är inte där problemet ligger. I stället borde man införa ett pristak för mobil datatrafik, på samma sätt som för vanliga mobilsamtal.

  Andra bloggar om: , , ,

  Skrivet av av Carl @ 8:07

 • 2 Kommentarer

  • Lars skriver:

   Det är inte bara att surfa som kan bli dyrt om man använder mobilen i främmande länder. Var nyligen i Kina och fick då ta emot två samtal från Sverige. Det ena var från herr konsumentbloggaren, om han minns.
   De två samtalen var på tillsammans 3 minuter och 13 sekunder. För detta debiterades jag exakt 104 kr och 24 öre av de kinesiska operatörerna China Mobile respektive Unicom.
   Alltså nästan 35 kr per minut bara för att svara i sin telefon. Det lär inte vara billigare om man själv ringer upp någon.

   Att ta emot ett MMS från Sverige kostade mer humana 9 kr.

   Bästa sättet att kommunicea med svenska telefoner i det kinesiska landet är att SMS:a Att göra så till de svenska medresernärernas svenska mobiler kostade bara fjuttiga 4 kr per sms. Ungefär dagens pris på en prilla snus. I Sverige kostar dock samma SMS 85 öre med mitt abonnemang.

  • […] nya kassako har det i vissa EU-länder kunnat bli rejält dyrt att mobilsurfa. Det har jag varnat för […]

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.