Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Ekologisk mat – ökar i Sverige men ratas av britter
  • morötter Försäljningen av ekologisk mat verkar öka i Sverige. Under första halvåret i år ökade Coops försäljning av ekologiska produkter med 49 procent, räknat i värde. Håller trenden i sig så kommer förra årets rekordökning på 41,7 procent att slås, enligt ATL.

    Förra året sålde Coop ekoprodukter för 958 miljoner kronor. I år har kedjan goda chanser att spränga miljardgränsen med marginal.

    Men försäljningen minskar i Storbritannien, berättar Ekot. Den ekonomiska krisen tros ligga bakom att många inte längre tycker sig ha råd att betala extra för ekologiska alternativ. En undersökning bland 25 000 konsumenter visar att de köper betydligt mindre ekologisk mat nu än för ett halvår sedan.

    Försäljningen har gått ner med 20 procent, enligt undersökningen som publiceras av tidningen The Guardian. Bland de livsmedel som inte säljer lika bra som tidigare finns till exempel det som kallas för ekologiska ägg och ekologisk mjölk.

    Uppdatering: Ica ökade försäljningen av ekomat med 70 procent under första halvåret 2008, enligt ATL.

    Andra bloggar om: , ,

    Skrivet av av Carl @ 9:16

  • En Kommentar

    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.