Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Lågprisauktioner lönande affär – för arrangören
 • Allmänt 28.09.2008

  Det blir fler och fler så kallade lågprisauktioner, där hemelektronik säljs för ett lågt utropspris. Hemligheten är att auktionssajterna tar betalt för varje bud, avslöjar Metro.

  De största vinnarna på de nya lågprisauktionerna är sajterna själva som kan kamma hem 75 000 på att sälja en platt-TV för 500 kronor. Nu råder Konsumentverket användarna att tänka efter innan de ger sig in i budgivningen.

  Konceptet går ut på att auktionens vinnare kan köpa en ny produkt för löjligt lite pengar. Men de största vinnarna är sajterna själva. På exempelvis mrsvensson.se ger varje 10-öres-bud sajten en vinst på 19:90 kronor eftersom de tar betalt för buden.

  På det här sättet blir auktionerna rena guldgruvorna för ägarna. Och även om konceptet med att köpa sig chanser att vinna påminner om köp av lotter så hamnar detta vid sidan av lotterilagen, skriver Metro.

  Jag har själv ingen erfarenhet av de här auktionerna. Men det verkar onekligen som en form av lotteri. Det kanske är dags att anpassa lotterilagen till dagens förhållanden.

  Andra bloggar om: ,

  Skrivet av av Carl @ 10:08

 • En Kommentar

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.