Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Läge att teckna nytt elavtal?
  • Nu, när spotpriserna på el är de lägsta på fem år, är det läge att teckna nytt elavtal, råder DN. Vi ska inte vänta till hösten, som de flesta gör.

    Konsumentverket har en utmärkt elprissida på sin sajt. Där kan du jämföra priser och också göra en personlig kalkyl.

    När du besöker KoV:s elprissida kan det vara värt att notera att vår konsumentminister, Nyamko Sabuni, inte tycker att KoV ska syssla med sånt. Information är inte KoV:s uppgift om någon annan kan göra det, och de ska definitivt inte ägna sig åt opinionsbildning. KoV ska övervaka att de bestämmelser som finns följs, punkt slut. Det sade hon i en intervju vid konsumentdagarna i Tylösand.

    Uppdatering: Nu kommer DI med en artikel om elpriset. Där får vi rådet att välja rörligt elpris.

    Andra bloggar om: , , , , , , ,

    Skrivet av av Carl @ 11:30

  • 2 Kommentarer

    • Elprisguiden skriver:

      Nu får vi bena ut begreppen lite granna. Det var faktiskt den förra regeringen som lade om konsumentverkets politik och genomdrev flytten till Karlstad. Samma regering drev också fram en ny ellag där man slog fast att energimarknadsinspektionen i framtiden ska driva en webbplats med information om elpriser, Att Nyamko Sabuni tycker lika ska inte ge henne den tvivelaktiga äran av den reformen. Dessutom fanns det allvarlig kritik mot konsumentverkets webbplats rån elbolag och andra, kritik som ledde fram till beslutet att ge uppdraget till energimarknadsinspektionen.

    • […] ett förhållandevis lågt elpris. Under sommaren diskuterade också olika bedömare om vi skulle teckna nya avtal eller […]

    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.