Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Ofrivillig utlandssurf prövad i ARN
  • Telekom 09.10.2008

    Jag har tidigare bloggat om problemet: att mobilen eller modemet ansluter till utländska mobilnät när du befinner dig nära en gräns. Nu har ett sådant fall prövats i Allmänna reklamationsnämnden, läser jag i GP.

    Det är första gången nämnden granskar ett fall där mobilt bredband ”kidnappas” av en utländsk operatör.

    Fallet gäller en man från Norrland som har använde sitt bredband vid ett besök i Haparanda. Efteråt fick han en räkning på 2 543 kronor. Hans modem hade tagits över av ett finskt mobilnät och därför blev kostnaden hög. Tele 2 vidhöll att mannen skulle betala.

    Nämnden fastslår att Tele 2 inte har kunnat bevisa att de varnat kunden och att användaren inte rimligen kunde ha förutsett den extra kostnaden. Därför uppmanas företaget att betala tillbaka hela beloppet, skriver GP.

    Kruxet i det här fallet är om kunden fått information om risken eller inte. Det räcker tydligen att operatören satt in en varning i den information som följer med abonnemanget.

    Sensmoralen är – ställ in mobilen eller modemet så att det inte går att automatiskt ansluta till utländska nät!

    Andra bloggar om: , , , ,

    Skrivet av av Carl @ 8:33

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.