Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Siffror för pensionärernas nålpengar
 • Nästa år får alla pensionärer sänkt skatt. Sänkningen varierar mellan 90 och 670 kronor i månaden, rapporterar DN.

  Det är Institutet för Privatekonomi Swedbank som tagit fram siffrorna. Den skattesänkning som är särskilt riktad till dem som har pensionsinkomster sker genom att grundavdraget höjs.

  Sänkningen blir störst, 350 kronor i månaden, för dem som har en pensionsinkomst på 6 000 kronor i månaden. Sänkningen trappas sedan av i takt med att inkomsten stiger så att de som har en inkomst på 28 000 kronor i månaden får en sänkning med 90 kronor i månaden.

  De som har över 30 000 kronor i pensionsinkomst drar ingen nytta alls av det höjda grundavdraget. Trots det får de den största skatte-sänkningen, 670 kronor i månaden. Det beror på att gränsen för när man ska betala statlig skatt höjs från 28 400 kronor i månaden till 31 700 kronor i månaden, skriver DN.

  Jag tycker fortfarande att det är oanständigt att pensionärerna får betala högre skatt för samma inkomst. Att fler, inte minst pensionärer, också tycker så lär allianssen få erfara i nästa val.

  Andra bloggar om: , , , ,

  Skrivet av av Carl @ 6:50

 • En Kommentar

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.