Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Ränteskandalen fortsätter
  • Trots Riksbankens räntesänkningar med en procent och regeringens räddningspaket har bostadsräntorna har fortfarande inte gått ned. Bankerna litar fortfarande inte på varandra, läser jag i DN.

    Det går inte att sänka räntorna så snabbt som finansminister Anders Borg vill, hävdar de banker som DN pratat med.

    Anders Borg angrep i slutet av förra veckan bankerna för att de inte sänker boräntorna i snabbare takt trots regeringens åtgärdspaket. Tomas Pousette, chefsekonom på bolåneinstitutet SBAB, vill se mer en än upprörd finansminister innan boräntorna sjunker rejält.

    – Det gäller att kreditmarknaden börjar fungera normalt igen. Den fungerar bättre än vad den gjorde i början av oktober då det var som värst. Om den börjar fungera igen och Riksbanken sänker sin ränta ytterligare kommer vi att få se en kraftfull respons, säger Tomas Pousette.

    Bankerna har alltså dåligt förtroende för varandra. Frågan är om vi konsumenter ska ha större förtroende för dem, när de sänker de rörliga räntorna med mycket små procentsatser. Finansminister Borg tycker ju att vi ska byta bank om inte räntorna sänks.

    Men frågan är hur vi ska byta om bankerna agerar i flock? Är det inget bolåneinstitut som inser den goodwill de skulle få om de sänkte först, och då inte bara med någon tiondel?

    Andra bloggar om: , , , ,

    Skrivet av av Carl @ 13:12

  • En Kommentar

    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.