Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Vinterkräksslut och ett glädjande besked
  • Familjen har varit drabbad av åkomman med det märkliga namnet, vinterkräksjukan. Visserligen undrar jag om det var just det viruset, det brukar ju gå över efter ett dygn, i vårt fall har det tagit längre tid. Jag undrar om det inte var det som förr kallades för maginfluensa. I vilket fall som helst har det varit dåligt med bloggande de senaste dagarna.

    Dagens glädjande besked, i varje fall för alla med rörliga bostadslån, var i alla fall Riksbankens oväntat stora sänkning av reporäntan, 1.75 procent. Frågan är hur det ska påverka bolånen, eller om ränteskandalen fortsätter.

    Ingen av storbankerna vill lova en lika stor sänkning, 1,75 procentenheter, som Riksbanken drämde till med. Danske Bank blev först ut att sänka och sedan följde bolåneföretaget SBAB, skriver TT.

    Riksbanken rekordsänker. Men storbankerna avvaktar. Alla utom SEB – som storsänker den rörliga räntan med 1,75 procentenheter. Danske bank och SBAB har också sänkt sina boräntor, berättar SvD.

    Även om SEB sänker med lika mycket som Riksbanken gör nu, har bankerna inte sänkt lika mycket som Riksbanken gjort totalt. De föregående sänkningarna på sammanlagt en procent har inte gett samma genomslag i boräntorna.

    Vi får se hur det går. Men jag fruktar att det rekordstora gapet mellan repo- och boräntorna kommer att bestå. Bankerna verkar fortfarande värdera sina utdelningar högre än kundernas förtroende. Något som kan vara förödande, trots direktörernas gula slipsar.

    Andra bloggar om: , , , ,

    Skrivet av av Carl @ 14:46

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.