Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Staten tar ockerränta för uppskov med reavinst
 • Regeringen, Skatter 10.11.2008

  Nu visar sig ännu en effekt av den ”avskaffade” fastighetsskatten. Den som begär uppskov med reavinstskatten riskerar rena ockerräntan från staten, läser jag i Riksdag & Departement.

  Skatteverket påpekar i en skrivelse till regeringen att de som får preliminärt uppskov med skatten på en bostadsförsäljning betalar ett särskilt tillägg som motsvarar en avdragsgill ränta på drygt 14 procent, om de inte köper en ny bostad.

  För dem som hittar en ny bostad blir räntan motsvarande 3,25 procent i avdragsgill ränta, enligt tidningen.

  I Täby och Djursholm jublar de fortfarande. Enligt regeringen var ju den gamla skatten ”orättvis”. Men vi andra jublar knappast över den nya fastighetsskatten. Det är 220.000 småhusägare som fick skatten höjd när den ”avskaffades”. Det är det regeringen kallar rättvisa.

  Andra bloggar om: , , , , ,

  Skrivet av av Carl @ 12:36

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.