Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Mobilt – Håll koll på dolda kostnader
  • Telekom 11.12.2008

    Nyligen bloggade jag om hur mobiloperatörerna smyghöjer priserna genom att gå över från sekund- till minutdebitering. Men det finns sätt att kolla om du blir lurad, visar ett pressmeddelande från myndigheten PTS.

    I den nya versionen av Telepriskollen går det att jämföra debiteringsintervall mellan olika operatörer och abonnemang/kontantkort.

    – Ett mobilsamtal på 61 sekunder kan debiteras för 61 eller upp till 120 sekunder. Det kan dessutom skilja mellan olika abonnemang och kontantkort från samma mobiloperatör. Vanliga debiteringsintervall är 1, 5, 10 och 60 sekunder, säger Olof Bjurö, chef för enheten för konsumentfrågor på kommunikationsmyndigheten PTS.

    Den nya versionen av Telepriskollen innehåller även information om vilka operatörer som är anslutna till Konsumenternas tele- och Internetbyrå (KTIB). KTIB är en självständig organisation som ger objektiv information och vägledning kostnadsfritt till konsumenter kring tele- och Internetabonnemang.

    Tjänsten finns på www.telepriskollen.se. Debiteringsintervall för mobiltelefoni finns under Mobiltelefoni > Prislista.

    Andra bloggar om: , , ,

    Skrivet av av Carl @ 6:30

  • 2 Kommentarer

    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.