Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Mer om det Irländska grisköttet
  • Inte helt oväntat kommer fler nyheter om det irländska griskött som har höga halter av dioxin, som jag tidigare bloggat om.

    EU-kommissionen har beslutat att alla produkter som innehåller mer än 20 procent irländskt griskött som producerats 1 september-6 december ska förstöras, rapporterar TT i en artikel.

    Dessutom har Livsmedelsverket fått reda på att fler svenska företag har tagit emot irländskt griskött, ibland från länder utanför Irland, skriver verket i ett pressmeddelande. Det innebär att listan över svenska företag numera innehåller:

    Alf Johanssons charkuteri AB
    Björk & Magnusson
    FDC Fiskgrossist AB
    Gelita
    Nordströms Lax och Räkor AB
    Skånestyckarna
    Atria Lätta Måltider, Norrköping
    Dafgårds
    Findus
    Servera
    Subway

    Varför företag med fiskprofil finns med på listan kan man ju fundera över. Det rör sig troligtvis om att de använt produkter som framställts från gris, exempelvis gelatin. Vi får förutsätta att företagen agerar från detta, annars ligger de illa till.

    Vi har ocksså fått reda på att ett antal irländska gårdar med nötboskap har fått det förorenade fodret. Men dioxin har bara hittats i ett fåtal av de prover som hittills testats och halterna är låga. Man har ännu inte tagit något beslut om eventuell indragning, men spårning av köttet pågår.

    Andra bloggar om: , , ,

    Skrivet av av Carl @ 8:31

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.