Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Elkunder får pengar tillbaka
  • Elmarknad 18.12.2008

    Energimarknadsinspektionen har länge krigat med elbolagen om nätavgifterna, den avgift som bolagen tar ut för att deras nät används för att distribuera elen. Nu har inspektionen och några elbolag kommit till en uppgörelse, berättar TT och DN.

    -Det här innebär att elnätsavgifterna för perioden 2003 till 2008 justeras ner och att kunderna därmed får tillbaka pengar. Det är väldigt positivt för alla inblandade att vi nu äntligen får ett slut på den rättsprocess som pågått sedan 2005, säger Yvonne Fredriksson, EI:s generaldirektör till DN.

    Totalt är det 140 miljoner kronor som betalas ut till elbolagens kunder. Kunderna kan inte vänta sig några större summor tillbaka.

    De åtta elbolagen som berörs är Fortum, Vattenfall, Eon, Affärsverken Karlskrona, Ekerö Energi, Kungälv Energi, Skånska Energi och Ystads Energi, enligt tidningen.

    Men det verkar som om det bara bidde en tumme. Tidigare hade inspektionen krävt att enbart Fortum skulle betala tillbaka en kvarts miljard kronor.

    Andra bloggar om: , , ,

    Skrivet av av Carl @ 7:04

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.