Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Fortum vill inte betala
  • Elmarknad 10.04.2007

    Jag citerar DN:

    Energibolaget Fortum har skinnat en halv miljon kunder på en kvarts miljard kronor.

    Det handlar om nättariffer, den avgift som bolagen tar ut för att deras nät används för att distribuera elen. Energimarknadsinspektionen, som övervakar den icke fungerande elmarknaden, beräknar att Fortum tagit ut för höga avgifter.

    Totalt är det 564 003 kunder i Stockholm och på Västkusten som berörs. Elnätsföretaget ska betala tillbaka drygt 166 miljoner kronor till Stockholmskunderna och cirka 87 miljoner kronor till kunder på Västkusten, rapporterar SvD. Varje kund ska få tillbaka mellan 200 och 1.500 kronor.

    Föga förvånande håller inte Fortum med. De säger att de antagligen kommer att överklaga beslutet, beräkningsmodellen är felaktig.

    Nu får vi ligga sömnlösa av oro. Hur ska det gå med Fortumdirektörernas bonusar?

    Andra bloggar om: , ,

    Skrivet av av Carl @ 18:29

  • 2 Kommentarer

    • […] det verkar som om det bara bidde en tumme. Tidigare hade inspektionen krävt att enbart Fortum skulle betala tillbaka en kvarts miljard […]

    • Vindobona Avenger skriver:

      Fortum har fullkomligt tappat koncepterna när det gäller chefsbonusar. Som vi,kunderna,får betala väldigt dyrt för. Mikael Lilius kvitterar ut närmare 100 miljoner kronor i bonus. Jag har varit oerhört nöjd med Fortum hittills och tyckt att deras miljöarbete, bland annat med tankstationer för elbilar, är en jättebra investering och god idé- men när deras direktörer och ledning fullständigt tappar kontakten med verkligheten och anser att det är i sin ordning med dessa ofantliga bonus-summor… Det är fullständigt vidrigt, omoraliskt, otillbörligt, helt vansinnigt, när så många människor, även i Norden, saknar försörjning och tak över huvudet. För att inte tala om vad man kunde göra för behövande i tredje världen med alla dessa pengar. Hoppas Mikael Lilius tar sitt förnuft till fånga och skänker bort pengarna till något välgörande ändamål. Karln har för för sjutton en hög lön att leva gott på. Övervärderad,är vad han är. Dåligt, Fortum!!

    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.