Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Kunder varnas för nätbutik
 • Företaget har tidigare fått toppbetyg på internet, både för sin service och för sina priser. Men plötsligt höll de inte längre vad de lovade. Beställda varor dök aldrig upp, trots att pengar dragits från beställarnas konton. Det skriver TT i en artikel som inte namnger företaget. Men PC för alla uppger att det rör sig om Kameraexperten.se säljer kameror, mobiltelefoner, tv-apparater och annan hemelektonik.

  I slutet av november säkte webbutiken Kameraexperten.se sina priser rejält – så till den grad att inga av konkurrenterna hade möjlighet att möta erbjudandena. I början tycktes verksamheten skötas klanderfritt – betygen på Pricerunner och Prisjakt var höga, och några klagomål från kunder märktes inte, skriver PC för alla.

  – Bara till den här roteln har vi fått ett 60-tal polisanmälningar mot företaget de senaste två dagarna, säger Jan Granqvist vid Stockholmspolisens bedrägerirotel nord i vars upptagningsområde företaget är registrerat. De anmälningar som på torsdagen nått Granqvists rotel gäller köp för allt mellan några tusenlappar till som mest 25000 kronor.

  – Vi har inlett förundersökning om grovt bedrägeri och anser att det finns anledning att anta att det brottet har begåtts, säger Granqvist till TT.

  Ola Svensson, som är jurist på Konsumentverket, berättar att man som konsument främst har två åtgärder att vidta mot ett företag som inte uppfyller sin del av avtalet:

  – Om man inte själv kan komma i kontakt med företaget är det polisanmälan som gäller. När det handlar om att snabbt få tillbaka sin pengar bör man vända sig till sin bank snarast – beroende på vilket kortförtag man har är det möjligt att köpet kan hävas och att det går tämligen fort att få tillbaka sina pengar, säger han till PC för alla.

  Andra bloggar om: , ,

  Skrivet av av Carl @ 8:15

 • En Kommentar

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.