Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Härvan kring Kameraexperten växer – En anhållen
 • Inom loppet av några dygn har anmälningarna mot Kameraexperten strömmat in till polisen, skriver TT.

  – Vi har enbart på fredagen tagit emot 300 nya anmälningar från hela landet. Tidigare hade vi ett 60-tal och jag är övertygad om att vi kommer att få in betydligt flera, säger Jan Granqvist vid Stockholmspolisens bedrägerirotel nord till TT.

  Anmälningarna gäller köp för elektronikvaror för mellan några tusenlappar till som mest 25 000 kronor, varor som sedan aldrig levererats.

  En annan TT-artikel berättar att en person har anhållits. Chefsåklagare Tora Holst säger till TT att ingen gripits misstänkt för bedrägerierna men bekräftar att hon anhållit en person i sin frånvaro och att denne nu söks av polisen. Hon vill inte avslöja vilken anknytning mannen har till internetföretaget.

  – Fallet med Kameraexperten är inget vanligt exempel på ett internetbedrägeri. Tvärtom. Det vanligaste är ett nystartat företag som bara har en hemsida som erbjuder varor men inte levererar några. Typexemplet är att någon på en hemsida säljer värdelösa biljetter till olika evenemang. Just nu säljs sådana biljetter till Melodifestivalen, säger Anders Ahlqvist vid rikskriminalens IT-brottssektion till TT.

  Det är antagligen mycket svårt att skydda sig mot den här typen av bedrägerier. Men betalar du med kontokort får kortutgivaren ta smällen!

  Uppdatering: Även DN har en artikel om Kameraexperten.

  Andra bloggar om: , , ,

  Skrivet av av Carl @ 9:42

 • 3 Kommentarer

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.