Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Fler checkbedrägerier vid handel via nätet
 • Jag har redan bloggat om checkbedrägerier i samband med handel över nätet. Läs mitt inlägg innan du säljer något via nätet, och tar en utländsk check som betalning.

  Nu läser jag om ytterligare fall i SvD, i det här fallet handlar det om bilförsäljning.

  Upplägget är enkelt, skriver tidningen. Köparen lovar att skicka en check med en summa som överstiger priset för bilen. Mellanskillnaden uppmanas säljaren att sätta in på ett konto som tillhör transportfirman.

  Och några problem att få ut pengarna på checken från banken är det oftast inte – trots att checken är falsk. Svenska banker betalar nämligen ofta ut pengar på utländska checkar i förväg och kollar om checken är äkta med den utländska banken först i efterhand.

  När kontrollen då visar att checken inte har täckning blir bilsäljaren återbetalningsskyldig – men då har en del av pengarna redan satts in på transportfirmans konto, skriver tidningen.

  De flesta av liknande affärer är antagligen legitima men lektionen är enkel. Skicka varken varan eller vidarebefordra pengar innan du fått slutgiltigt besked från banken om att checken har täckning!

  Andra bloggar om: ,

  Skrivet av av Carl @ 6:30

 • En Kommentar

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.