Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Fortsatt nej till import av klordoppad kyckling
 • EU:s jordbruksministrar levererade nyligen ännu ett kraftigt nej till förslaget att tillåta import av klorbehandlade kycklingprodukter till unionen, skriver ATL i en notis.

  Enligt danska Livsmedelsministeriet röstade 26 av 27 ministrar nej till EU-kommissionens förslag som syftade till att öppna för import av kyckling från USA, där kemisk behandling av livsmedel är tillåten.

  Målet med den kemiska behandlingen är att slå ut eventuella bakterier, exempelvis salmonella, som kan finnas på kycklingen, skriver ATL.

  Men här talar EU som vanligt med kluven tunga. Det är inte omtanke om konsumenterna som styr, snarast omtanke om den egna fågelindustrin. Som jag tidigare bloggat om är metoden tillåten för produkter som framställs inom EU, men ska säljas utanför unionen.

  Andra bloggar om: , ,

  Skrivet av av Carl @ 7:18

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.