Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Klordoppad kyckling finns redan inom EU
 • Kycklingprotest Nyligen berättade jag om att EU kanske tillåter import av klordoppad kyckling. Nu läser jag i GP att metoden redan används inom EU. Inom EU-kommissionen finns det skilda åsikter om metoden, men det lutar mot att importstoppet kommer att upphävas.

  Behandlingsmetoden är inte skadlig för vare sig djur eller människor och därmed finns det ingen möjlighet att stoppa den.
  Men nu har Financial Times avslöjat att metoden redan används av europeiska kycklingslakterier – den är nämligen accepterad för fåglar som ska säljas utanför EU. Franska slakterier klorbehandlar exempelvis kycklingar som sedan exporteras till Saudiarabien.

  Svenska kycklinguppfödare tar avstånd från metoden och branschorganisationen Svensk Fågel anser att det är bättre att producenterna ser till att produktionen är så pass hygienisk att den förhindrar bakterier.

  Andra bloggar om: , ,

  Skrivet av av Carl @ 17:35

 • En Kommentar

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.