Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Fast hos skojarna
 • Skojare & bedragare 11.01.2009

  Bloggen fick brev från Malin. Det rör några skojare jag tidigare bloggat om. De går under namnen Marie France, Maria Duval eller Berthold von Graatz. De skriver ett ”personligt” brev där de försäkrar att mottagaren är utsedd av hemliga starka krafter som vill ge honom eller henne rikedom, lycka och hälsa samt att de kan uppfylla mottagarens hemliga önskningar, om mottagaren svarar. Att det hela involverar pengar behöver jag väl knappast tillägga.

  Så här skriver Malin (jag har kortat brevet):

  Jag har vetat om dessa ”personer” under ett antal år då min mamma har haft kontakt med dem. Faktiskt allihop skulle jag tro.

  Jag har tidigare googlat och hittat info om dessa lurisar på bl a ”Råd och Rön”. Jag skrev ut den sidan och gav den till min mamma för att hon skulle få se att det bara var en bluff. Jag vet egentligen inte hur hon tog det för hon sa inget. Men idag när jag pratade med henne så dök den här högt stående vännen upp i vårt samtal. Men som vanligt så ”får hon inte säga något”.

  Hon har varit med i detta i ett antal år, kanske 10 år, och jag vet inte hur mycket pengar det handlar om.

  En gång när Berthold kom på tal och jag igen sa vad jag tyckte om det så fick jag bara till svar att det är privat. Jag la ner det hela tills idag, jag trodde väl i min blåögdhet att hon slutat. Men nu förstår jag att så inte är fallet.

  Förut en gång när hon skulle läggas in på sjukhus lämnade hon en del värdesaker till mig som hon inte ville skulle finnas i sin lägenhet då hon inte var hemma. I den kassen låg ett brev från Berthold, väl igentejpat.

  Ett tag tänkte jag att vissa människor spelar bort sina pengar på tips och annat, och det är väl ett sätt för min mamma. Men på tips finns ju åtminstone en möjlighet till vinst, det gör det ju inte hos Bethold.

  Min mamma har nyligen sålt sitt hus, inte för att det blev så värst mycket pengar över efter skatt så har hon ändå haft lite mer än vanligt att röra sig med, men jag börja bli orolig för att hon snart har gett allt till Berthold och den inre kretsen. Suck!

  Malin frågar också vad man kan göra. Jag har skickat ett brev till henne där jag svarar att jag tyvärr inte vet. Det finns flera anmälningar mot skojarna så vi får väl hoppas att myndigheternas kvarnar mal på. Berthold och hans anhang är kända över hela Europa och är antagligen en mycket lukrativ affär.

  Men vad man ska göra när någon närstående fastnat i skojarnas garn vet jag inte. Det enda är väl att visa att de här figurerna är kända som skojare och försöka övertala.

  Andra bloggar om: , , , , ,

  Skrivet av av Carl @ 10:28

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.