Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Bondfångeri med falsk spådam
 • Skojare & bedragare 25.04.2008

  ”Din nuvarande stjärnkonstellation förebådar en mycket viktig händelse som berör såväl Din ekonomiska som Din familjära situation och som kommer att inträffa redan inom de närmaste tre veckorna”.

  Det låter väl spännande! Men tyvärr, det enda det ”personliga” brevet förebådar är att du kan bli av med pengar. Det är nämligen fråga om klassiskt bondfångeri, som bedrivs under namnen Marie France, Maria Duval eller Berthold von Graatz. VLT har en artikel om skojeriet.

  Åke Karlsson svarade på annonsen, skriver VLT. Han är en påhittad person som bor hos Konsumentbyrån i Västerås. Konsumentrådgivarna villle helt enkelt se vad som händer den som svarar. Åke fick svar. Många svar.

  I det första berättar spåkvinnan Marie France om de gåvor hon har ärvt av sin mormors mor. Hon säger att hon valt Åke för att hon känner att han har det besvärligt. Därför vill hon uppfylla Åkes sju hemliga önskedrömmar och genomföra en ceremoni för honom.

  Sedan de första brevet har fiktiva Åke fått ytterligare fyra. Avsändaren är inte längre Marie France utan IFA, Europeiska centret för lyckoforskning i Holland. Breven har alla samma innebörd: Åke Karlsson är en mycket speciell person, han är utsedd av hemliga starka krafter som vill ge honom rikedom, lycka och hälsa, berättar VLT.

  Så fortsätter historien. Åke är utvald och ska få reda på stora hemligheter, om han bara betalar in pengar. Och så vidare.

  Läs hela historien i VLT, den är ganska rolig. Men får du ett ”personligt” brev, svara inte. Marie France har nämligen samma ovana som alla andra spåkärringar, att dra dig på pengar.

  Andra bloggar om: , , , , , ,

  Skrivet av av Carl @ 4:36

 • 7 Kommentarer

  • […] har bloggat om de här skojarna förut. Nu kommer de igen, denna gång i en […]

  • […] fick brev från Malin. Det rör några skojare jag tidigare bloggat om. De går under namnen Marie France, Maria Duval eller Berthold von Graatz. De skriver ett […]

  • Birgit skriver:

   Hej, jag har också under många år, till och ifrån, haft kontakt med Marie Duval, Marie France och nu sista åren från Berthold von Graatz. Inte heller jag har blivit rik och inte speciellt mycket lyckligare heller däremot fattigare. Jag får nog skulla mig själv då jag har varit i livskris under många år(till och ifrån) och letat lösningar och när dessa färdiga lösningar erbjöds så har jag ibland gått på dessa erbjudande. Det som fasinerat mig mest är alla fantastiska ”äventyr” Berthold von Graatz är med om i sitt liv och att alltid mitt namn dyker upp någonstans i Africa eller i någon djungel och just då kommer mitt namn till honom och då så ………………osv osv.
   Jag var på väg att gå på det igen nu (sitter i den situationen att inkomsten är mindre än utgifterna pga av sjukdom) men fick en ingivelse att söka på Ifa institutet. Nu skickar jag tillbaka paketet med ett brev som säger att jag vill aldrig att de kontaktar mig igen + makulerar fakturan och har dragit kopior på dessa två då jag inte tänker betala. Ska bli spännande att se vad som händer.
   Ville bara berätta detta/Birgit

  • Elisabet skriver:

   Jag såg vad du har skrivit jag tog och kolla honom med när det gäller berthold von graatz..jag har inte blivit rik nu har jag inte råd att köpa mat längre så jag svällter nu i stället tack vare honom..så nästa gång kommer jag skicka tillbaka allt. bara på en månad har jag fått betalat 1856:- men nu tänker jag inte svara honom något mera..men det var ju Marco von ring jag skrev till först..men är han lika bluffmakare med menar ni?
   Men han dök upp först sen en Patrick Guèrin men han har en hemsida i alla fall..vad skall jag tro nu på igentligen..även de två skulle hjälpa mig men ja..jag vet inte längre nu..

   Själv kan jag ingen engelska men jag tänker då inte svara dem nått mer..

  • Elisabet skriver:

   Jag har inte kunnat handlat på 4månader så jag sitter och svälter nu i stället..han är ju kass..han borde få fängelske för det här..bluffen..är det någon som blir rik så är det ju dä själva..inte vi som är fattiga i alla fall..Nu får jag sitta och drömma om mat i stället..måste ta mig ett glas vatten för mätta det värsta hunger känslorna..hejdå!!

  • 1980 skriver:

   Känner mig lika lurad som ni. Hur kan man gå på sånt. Jag har lärt mig att googla på allt innan jag handlar något. Om marcos och hela hans bluff företag inte lämnar mig i fred så kommer jag att göra en polis anmälan om det.

  • Elisabet skriver:

   Hej!!

   Nu får jag i från Patrick Guerin..han är efter mig genom att han säger att jag är betalningskyldig men det är jag inte när jag skickar tillbaka skiten men jag tänker polisanmäla det här när jag blir frisk..så jag får se..

   Det borde alla göra samt sätta dit företaget som skickar ut skiten till en fattig lapp som mig..

   Ha en bra natt!!

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.