Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Kontanter i handen för burkarna
  • – Du har all rätt att få pengar i handen när du lämnar tillbaka burkar och flaskor som ingår i retursystemet. Det finns ingen tvekan om dat, säger Jan Rehnberg, Vd för Returpack som driver systemet.

    Det finns livsmedelshandlare som vägrar att ge pengar tillbaka när kunderna lämnar in burkar och flaskor som ingår i retursystemet. De kräver i stället att kunden handlar för pengarna. Det beskedet har ibland skolklasser, som samlar in pengar till klasskassan, fått.

    – När vi fått reda på det har vi kunnat lösa frågan med ett telefonsamtal, berättar Jan Rehnberg. Du ska alltid kunna få kontanter.

    Samma uppfattning har också Mattias Grundström, jurist på Konsumentverket. Han pekar dessutom på en annan aspekt på problemet.

    – När någon betalar pant sluter man ett avtal med systemet. Kunden får ”låna” burken eller flaskan. När den lämnas tillbaka ska återbetalning ske i samma form som vid lånetillfället, i svenska kronor.

    Något sådant fall har aldrig prövats juridiskt, men handlaren skulle bli fälld. Handla inte i affärer som håller på med sådana dumheter. Rösta med fötterna.

    Andra bloggar om: , , , , , ,

    Skrivet av av Carl @ 19:36

  • En Kommentar

    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.