Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » De onödiga azo-färgerna finns kvar
 • Jag har flera gånger bloggat om de onödiga, och potentiellt farliga, azo-färgämnena. Bu visar en undersökning, som gjorts av Råd&Rön gjort, att de finns kvar i butikshyllorna. Undersökningen refereras av TT i DN och SvD. Råd&Rön har fortfarande den fula ovanan att låsa sina artiklar på nätet.

  Många av de svenska livsmedelsföretagen och de stora butikskedjorna lovade i fjol att azofärgerna successivt ska bort, skriver TT. Ändå finns de kvar i en mängd varor som drycker, snacks, bakverk och godis, enligt en kartläggning som presenteras i tidningen Råd och Rön.

  – Det här är helt onödiga ämnen som dessutom ofta finns i varor som vänder sig till barn. Det finns ingen som helst konsumentnytta med dem, och bara misstanken om att de kan orsaka skador borde räcka för att de ska försvinna, säger Jan Bertoft, generalsekreterare på Sveriges Konsumenter, till TT.

  Andra bloggar om: , ,

  Skrivet av av Carl @ 8:25

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.